Två barn i cykelsits

Är man småbarnsförälder och vill kunna ha med sig två barn samtidigt har cykel tidigare varit ett sämre fordon att satsa på. Pakethållaren är bara så stor och kan inte rymma mer än en cykelsits åt gången. Här finns dock en möjlighet att komplettera sin utrustning med en frontmonterad cykelsits! En sådan fäster man direkt på ramen och cykelsitsen är vänd i färdriktningen. Dessa alternativ är bäst för de mindre barnen och vissa kan faktiskt användas långt innan barnet är 9 månader. Detta bör man dock vara mycket noga med att säkerställa innan man beger sig ut på tur! Det finns stora risker att cykla med för små barn i cykelsits. Har barnet blivit tillräckligt stort erbjuder dagens cykelsits dock väldigt hög säkerhet! Har man ett barn bakom sig och ett framför sig kan man utan svårighet åka ut på dagsturer tillsammans. Förvisso finns inte mycket utrymme för packning, men detta kan ordnas med hjälp av cykelvagn eller en ytterligare vuxen med plats kvar på cykeln.

Här finns ett bra sortiment för den som vill handla cykelsits via nätet.

Inte bara fråga om cykelsits

Det är förståeligt att man tittar på valet av cykelsits när man vill förvissa sig om att kunna cykla säkert. Även om man har köpt en fullgod cykelsits kan man dock ännu dras med en hel del risker ifall den cykel man har som ”dragcykel” inte kan erbjuda vad som behövs. Egentligen spelar det ingen roll hur ofta eller sällan man cyklar när det kommer till underhåll. Den som cyklar regelbundet kan mycket väl behöva ersätta delar som slits, medan den som bara cyklar någon gång ibland, kan ha funktioner som rostat eller inte fungerar. Det är därför av stor vikt att man går igenom cykeln inför varje säsong.

Några faktorer man kan utvärdera noga:

  • Fotbromsen skall vara effektiv och klara snabba stopp. Känner man att man inte får grepp med denna, bör man kontrollera funktionen noga. Antingen själv eller men hjälp av cykelexpert.
  • Handbromsenär en annan funktion man inte skall kompromissa med. Det är vanligt att man behöver spänna vajern eller justera bromsens yta inför sommaren.
  • Kedjan behöver kanske bytas eller spännas. Detta kan man göra själv med rätt verktyg eller gå till en cykelhandlare för tips.
  • Hjälmens funktion kan också kontrolleras precis som inställning och storlek. Inte någonting som hör till cykeln men så viktigt att det bör finnas med här oavsett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *