Fem frågor kring att använda övervakningskamera

Fem frågor kring att använda övervakningskamera

Ute eller inne? Trådlöst eller med batteri? Hur ska videosekvenserna sparas? Frågorna om att använda en övervakningskamera är många. Här presenteras svaret på några av de vanligare frågorna för att komplettera ditt hemlarm med övervakningskamera.

Var får övervakningskamera monteras?

Övervakningskamera får monteras var som helst inomhus utan att det behövs tillstånd eller dekaler som pålyser om att dessa finns. Däremot bör de användas så att inte det inte upplevs integritetskränkande.

När de monteras utomhus är det viktigt att montera dem så att de inte filmar utanför den egna gården eftersom det då krävs tillstånd.

Hur ger de bäst säkerhet?

Utomhuskameror kan monteras i närheten av källaringångar, fönster, entrédörr och garage. Med andra ord ställen där inbrott kan ske. Men de kan även användas för att bevaka cyklar eller annat för att därmed avskräcka stölder.

Hur ser jag videon från kamerorna?

Det finns kameror som filmar hela tiden samt de som enbart aktiveras vid rörelse, ljud eller via tillhörande app. Det vanligaste är att videon kan streamas via en app som är kopplad till kameran. Via de mer avancerade systemen kan en rad inställningar ske direkt i appen:

  • Känslighet

Ställ in hur ljud- eller rörelsekänslig som din övervakningskamera ska vara för att aktiveras.

  • Spela in video

Välj att spela in videosekvenser direkt från streaming för att därmed kunna spara längre än vad materialet annars sparas.

  • Se via Night-mode

Även på nätterna kan dessa kameror ge ett extra skydd. Detta förutsatt att de har Night-mode.

Kan en övervakningskamera kopplas till hemlarmet?

Ja, men alla kameror kan inte kopplas in till samtliga hemlarm. I det fall du har redan har hemlarm är bästa alternativet att höra med leverantören av detta larm om de har en övervakningskamera som kan kopplas in i deras system.

Det finns flera fördelar att ha denna koppling. För det första sker all bevakning och larmnotifiering via samma app. För det andra kan larmoperatörerna ta del av streamad video om inbrottslarm eller brandlarmet utlöses. På detta sätt ges en ännu större säkerhet via larmet.

Behövs abonnemang?

Nej, i grunden behövs inte ett abonnemang för att kunna använda en övervakningskamera med streaming. Däremot kan ett abonnemang ge ett flertal fördelar.

För det första kan det krävas för att lagring ska kunna ske i molntjänster. I detta fall är det abonnemang i molntjänsten som behövs. Med abonnemang via larmbolag kan det kopplas till hemlarmet och operatörerna får tillgång till videon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *