Motionscykel – ett användbart träningsredskap

En motionscykel passar de allra flesta. Det är ett enkelt och effektiv sätt att träna på och en motionscykel tar så pass lite plats att den får plats i de flesta hem.

Många uppskattar motionscykel eftersom det är ett effektivt och skonsamt sätt att träna på. Detta gör att den är ett mycket populärt träningsredskap för den som är överviktig eller äldre. Till skillnad från löpbandet så belastar inte en motionscykel leder och knän på samma sätt. Många som rehabiliterar sig efter en skada tycker också att motionscykeln är ett utmärkt träningsredskap. Ett annat populärt användningsområde för en motionscykel är som uppvärmning. Många använder motionscykeln för att värma upp innan de börjar styrketräna eller inför annan typ av träning. Motionscykeln träning både konditionen (och du bränner massor av kalorier) samt musklerna i lår, rumpa och bål. Cykling tränar stora muskelgrupper och därför är det jobbigt för flåset. Om du vill variera din träning på en motionscykel kan du med fördel köra olika intervall upplägg. Du kan till exempel köra korta och snabba intervaller blandat med långa och tunga backar.

Besök fitnessfrank.com för vidare information som rör träning och motionscyklar.

Spinning eller vanlig motionscykel?

Det är viss skillnad på en motionscykel och en spinningcykel. En så kallad spinningcykel är en slags motionscykel som är extra stabil och den går inte på ström. Detta gör att motståndet ställs in via en liten ratt och motståndet blir därför precis som i en uppförsbacke eller nedförsbacke beroende på hur du ställer in din cykel. En annan fördel med en spinningcykel som motionscykel är att den går att ställa in för att passa just din kropp. Sadel och styre går att justera så att du sitter som du ska på cykeln. En annan skillnad på en spinningcykel och en mer klassisk motionscykel är att den tidigare saknar träningsdator där du kan ställa in ett program eller som räknar olika saker som sträcka eller kalorier. För dig som gillar att ha koll på sådant kan en motionscykel passa bättre än en spinningcykel. För dig som gillar att cykla till musik eller går efter tid och struntar i hur långt du cyklar kan en spinningcykel passa bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *