Nackdelar med att välja snowboard framför skidor

Att åka till olika skidanläggningar är en tradition med en stark förankring hos det svenska folket. Det är nästan mer regel än undantag att man spenderar någon av årets vinterhögtider i skidorter som Sälen eller Åre.

För den som dock ändå inte har vart så mycket i skidbacken kan det vara svårt att veta om man ska köra på snowboard eller skidor. Samma beslutsångest kan uppstå om man är en av dem som funderar på att byta från skidor till snowboard eller tvärt om. I det fallet kan den här texten var bra att läsa igenom först. Nackdelarna med att åka snowboard är fokus i följande rader.

Balansen

Oavsett hur duktig åkare man är tappar alla ibland balansen. Nackdelen med snowboard är att man inte har några stavar att stabilisera sig med vid sådana tillfällen. Medan en skidåkare kan sätta ena benet lite längre fram för att öka balansen, sitter snowboardåkarna fast i brädan med båda benen.

Farten

Både låg och hög fart innebär en del svårigheter för de som väljer att åka snowboard. För det första är det överhuvudtaget svårare att nå riktigt höga farter med bräda. Kollar man på alpina tävlingar och vilka rekord som har satts, är skidor helt överlägsna i hastighet.

Även låg fart är ett problem för den som åker snowboard. Den som åker snowboard har ju inga stavar att bara öka farten lite lätt med. Problem med låg fart gör det även krångligare att komma av liftarna.

Skador

Skador, framför allt på armar, är vanligare hos snowboardåkare än hos skidåkare. Det här är på grund av balansen och fötterna som sitter fastspända i brädan. Det är helt enkelt lättare att tippa över på ett sätt som gör att armarna blir extra utsatta för fallet.

Då det som tidigare nämnt är svårare för snowboardåkare att komma av liften kan det också leda till lindrigare vurpor direkt vid avstigningen. Oavsett vad du väljer att åka kan du hitta rekommenderad utrustning hos Outdoorexperten och de levererar enkelt hem till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *