Utmanare till vårens hetaste skor

Det är tidningen Café, som har listat skorna som bråkar om att vara mest poppis i sommar. Varje år får vi se nya märken och modeller som slår sig in i den svenska modevärlden. Vilken sko det blir som intar guld återstår att se.

Nike Air Presto Ultra Flyknit

I maj släpps ännu en utgåva av den mycket populära Nike Air Presto Ultra – nu med så kallad flyknit-teknik. Skornas bekvämlighet och funktion behöver man nog inte betvivla; löpare världen över har haft (och har) Nike Air Presto Ultra som sin löparsko. Flyknit-modellen bör inte vara en försämring.

Nike The Kobe 11 FTB ”Black Mamba”

Kobe Bryant, en av de största basketstjärnorna genom tiderna, hyllas av Nike med den modellen The Kobe. Nike har lanserat en hel kollektion, ”Fade to black”, för att fira Kobes långa karriär. Det här är den sista modellen i kollektionen – och de har inte sparat på krutet.

Adidas EQT Running Guidance ’93

Pusha T, en rappare och artist som jobbar för Kanye West, är inte bara verksam inom musikbranschen – han gör också skor. Efter stora framgångar med två tidigare ljusfärgade modeller, lanserar han nu Running Guidance ’93 i svart. Fler modeller är dessutom på väg.

Adidas NMD

Adidas NMD är modellen som fullkomligt har skakat om skomarknaden. Café beskriver det såhär:
”Sen releasen förra vintern har skon varit orsak till upplopp i Taiwan, kokande Ebay-servrar och nedringda butiker”

Många av sneakersmodellerna som säljer riktigt bra är ofta lanserade av, eller förknippade med någon kändis. NMD säljer dock som smör, trots att ingen rapartist eller basketstjärna har haft något finger med spelet. Varför? Enligt Café tror experterna att det handlar om en slick design, kombinerat med den omtyckta Ultra Boost-tekniken.

Footway

De bästa skorna kan man enkelt hitta på nätet och i första hand via Footway som har det mesta när det kommer till skor. Entreprenören Daniel Mühlbach som ligger bakom Footway har en egen blogg att besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *