Ögonlinser

Visserligen har det blivit allt mer populärt att bära glasögon som en modegrej. Nu är det inget konstigt att gå till optikern och prova ut ett par snygga bågar med fönsterglas i, alltså glas utan styrka som inte gör ett jota för synen. Men det är inte alla som vill eller kan bära glasögon. Till exempel finns det flera yrkesgrupper som inte har plats för ett par glasögon, utan istället måste bära linser. Det finns endagslinser och veckolinser, och prenumerationstjänster som automatiskt skickar hem nya linser. Det finns färgade linser och skavande linser, och linser som underlättar sminkningen.

Med linser i vardagen

Att sminka sig med glasögon är i princip omöjligt, i alla fall själva ögonmakeupen. Det är inte lätt att komma till med ögonskuggan under glasögonen, och tar man de av sig så ser man ju ingenting och kan räkna med en rejäl färgexplosion runt hela ögat, mascara-fläckar bredvid näsan och eyeliner som ramar in allt utom det den ska. Linser är lösningen.

De små rackarna är också praktiska på så sätt att man slipper komma ihåg dem. Det vill säga, man stoppar in dem på morgonen och sen sitter de där de sitter. Man kan inte glömma dem på bussen, tappa dem på toagolvet på jobbet eller råka sätta sig på dem. De hänger helt enkelt med.

Tips för linsbärare

Eftersom man med linser inte alls har samma styling-möjligheter som med glasögon, så får man tänka till lite extra för att komma på hur man kan göra de små plastdiskarna mer personliga och speciella. Ett sätt är att använda färgade linser. De finns att köpa hos optiker och online, och går att få i alla möjliga varianter: färgade, mönstrade, vita, svarta, kattögon och många fler.

Ett annat, lite viktigare, tips till linsbärare är att inte glömma att ta ut dem! Det finns hemska bilder att se på nätet på människor som struntat i, eller helt enkelt glömt bort, att plocka ut sina linser. Och är linserna inte tillverkade för att stanna inne i de känsliga ögonen i mer än ett dygn, så kommer de att skava och irritera och i värsta fall inflammera ögonen. Inte så kul. Så byt i tid, spejsa till det ibland med färgade linser och njut av att kunna se en tydlig värld runt omkring dig. För bra pris rekommenderas linser från dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *